Hout, metaal,
eerlijk materiaal

Mangohout

De mango is een veel gegeten tropische vrucht. Als de mangobomen te groot worden en/of de fruitproductie achteruit gaat worden de bomen gekapt. Het hout van deze mangobomen wordt veel gebruikt voor meubels zoals tafels en kasten.

De kleur van het hout is divers waarbij lichte en donkere stukken naast elkaar kunnen zitten. De structuur is grof en robuust en daardoor wordt het veel gecombineerd met metaal en steen.

De mangohouten meubelen van het Veluws Meubelhuis worden met zorg geproduceerd en zijn van het mooiste mangohout.

Suar hout

Suar hout is afkomstig uit Indonesië. Het is een snelgroeiende hardhout soort met prachtige tekeningen en kleuren.De boom wordt ook wel “Rain Tree“ genoemd en kan enorm groot worden.

Suar hout wordt veel gebruikt voor tafelbladen om zijn fraaie kleurverschillen. Het hout heeft een robuust uiterlijk en wordt daarom vaak gecombineerd met metaal. 

Staal

Stoer hout en staal is al jaren een veelgebruikte combinatie. Door het staal een coating te geven is het minder gevoelig voor roesten en oogt het industrieel. 

Tafelpoot

Een mooi tafelblad verdient natuurlijk mooie stevige en robuuste metalen tafelpoten. Het Veluws Meubelhuis Barneveld heeft diverse mogelijke tafelpoten in het assortiment.

Denk hierbij aan: X, 
H, U, 
Spider, 
Adjustable
, Bended
, Trapezium en Matrix

VELUWS MEUBELHUIS   |   Schoutenstraat 92, 3771 CL, Barneveld   |   Tel.: 0342 418013